lördag 23 februari 2019

Hur rik var Warren Buffet i din ålder


Har du funderat på hur rik Warren Buffet var i din nuvarande ålder?
Förmodligen inte men längre ner har du svaret.

Warren Buffet som nu upplever sin 88:e födelsedag i år har tillgångar på en bit över 70 miljarder dollar. Det är intressant att notera att 99% av hans nettoförmögenhet tillkom efter hans 50-års dag.
Snacka om ränta-på-ränta effekt. Buffet fick ju visserligen ett försprång gentemot många eftersom han var endast 11 år när han köpte sin första aktie.

20-års åldern: Buffetts når sina första $100.000 
Att blir erbjuden ett jobb av självaste Benjamin Graham tackar man ju inte nej till och det gjorde inte heller Buffet som då också fick en riktigt fin lön. Detta i kombination med bra affärer gjorde att han i 20-års åldern nådde sina första $100.000.

Kolla om du håller jämna steg med Warren Buffet:

30-års åldern: Buffets når första dollarmiljonen
Som 30-åring kom hans första miljon (dollar så klart) och med några partnerskap i ryggen så kunde han vid 35 års ålder ta full kontroll över Berkshire Hathaway och var då god för 26 miljoner dollar.

40-års åldern: Buffets återhämtar sig efter nedgång
När Buffet war 43 var hans förmögenhet värd $34 miljoner men det var en slagig tid och bara året efter var värdet $19 miljoner. Men Buffet är ju Buffet så vid 47 års ålder var värdet hela 67 miljoner dollar!

50-års åldern: Dollarmiljadär!!
1986 var Buffet 56 år och då blev han dollarmiljadär! Det är nu hans förmögenhet accelererar snabbt - mycket tack vare ränta-på-ränta effekten. När han närmar sig 60 år är han uppe i hela 3,8 miljarder dollar.

60-års åldern: Ränta-på-ränta tar fart
Under den här perioden trodde Buffet själv att det skulle bli svårare att bibehålla den goda tillväxten. Det visade sig vara fel... Riktigt fel faktiskt... Som 66 åring var förmögenheten 16,5 miljarder dollar! :-)

70-års åldern: Fortsatt tillväxt och filantrop
Under 6 år dubblas Buffets förmögenhet och vid 72 år är den hela 36 miljarder dollar. Under den här perioden meddelar också Buffet att han över tid kommer donera 85% av sina tillgångar till fem välgörenhetsorganisationer.

80-års åldern: 8:e underverket levererar
Ränta-på-ränta har kallats det 8:e underverket och det stämmer bra in på Buffets förmögenhet som nu får full utväxling. 2017 rapporterar Forbes att Buffet har 76 miljarder dollar i netto förmögenhet. Helt otroligt.


Om jag själv tittar i grafen utifrån min ålder så borde jag ha ungefär 19 miljoner dollar nu. Jag ligger helt klartt efter. Det är inte kört att komma ikapp men det kommer bli svårt, mycket svårt. :-)

Var ligger du någonstans i grafen?



1 kommentar: