Om bloggen

Hej!
Jag har alltid varit intresserad av ekonomi och sparande och det började redan som barn. Senare i livet utvecklades mitt intresse för investeringar och framförallt aktier. Följ med gärna på Twitter: @AktieFamiljen

Om bloggen
Efter att ha läst och följt många olika bloggare så startade jag den här bloggen med målet att blir en bättre investerare genom att skriva om olika ämnen inom investeringar och aktier. Bloggen kom till under en period då jag egentligen hade väldigt lite tid över till investeringar. Kanske inte så konstigt med 3 barn och ett fjärde på väg. Vid den tiden fokuserade jag mycket på utdelningsinvestering som är bra strategi om man är långsiktig och man har besgränsat med tid att lägga på sin portfölj.

Jag gillar så klart fortfarande utdelningar men min strategi har nuförtiden en annan inriktning. Jag är betydligt mer aktiv och göra vanligtvis flera affärer i veckan. Jag ska försöka blogga lite när tid finns till det men det blir andra ämnen än utdelningsinvestering. 

Ekonomisk frihet
Jag har alltid haft en ambition att "pensionera" mig tidigt och vår familj har förutsättningar att kunna göra det. Det finns många bloggar där ute som handlar om just detta - FIRE. Sluta jobba tidigt och leva på utdelningar och värdetillväxt Hur jag än vrider och vänder på det så vill jag inte längre sluta jobba helt. Jag tycker om att jobba, men det blir då också på mina villkor. Jag har en högre chefstitel på ett globalt bolag men arbetar deltid till och från.Kommer det en dag då jag inte längre trivs och utvecklas där så kommer jag lämna bolaget. Det känns skönt att ha den möjligheten. Det är min frihet. 


Bilden symboliserar valfriheten att kunna välja. Jobba om man vill.


Allt innehåll i denna blogg är baserat på mina personliga åsikter och är på inget sätt rekommendationer. 
Gör alltid din egen analys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar