Portföljer

Portföljer 

Jag har flera portföljer men kommer initialt visa utdelningsportföljen här på bloggen.

Utdelningsportföljen 
Fokus är bra stabila bolag med direktavkastning på 3-6%. Utdelningstillväxt är så klart också positivt. Kursutveckling är mindre intressant på kort sikt så det gör inget om kursen svänger eller om innehavet går ner en del. Jag har däremot inga problem att minska eller byta ut innehav.
Jag vill inte enbart lägga vikt på direktavkastningen för tittar man enbart på den så finns det risk att man går in i bolag som inte växer. I slutändan är det totalavkastningen som är det viktiga.

Spekulationsportföljen
Fokus är bolag som känns lågt värderade, kanske turn-around case eller till och med chansaktier. Högre risk alltså och därmed kommer några innehav förhoppningsvis ge god tillväxt medan en och annan surdeg och får tillåtas.

Barnportföljen
Fokus är fundamentalt starka och bra bolag med god tillväxt och lönsamhet. Här finns också en del fonder som främst är billiga indexfonder i specifika marknader.
Utöver Barnportföljen har varje barn en ISK där vi sätter in gåvor och pengar de själva sparar. Här är så klart risken lägre eftersom barnen ska kunna ha möjlighet att använda deras egna sparpengar närmare i tiden.

Pensionsportföljen 
Strategin är i princip densamma som för barnportföljen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar